Barista koffiemachine: nu ook op de zaak!

Goede koffie is hip. Koffiezetten is tot kunst verheven en barista’s sloven zich uit om de heerlijkste koffiecreaties te serveren. Van een aromatische espresso tot een romige cappuccino. Wie nog denkt dat deze lekkere koffiesoorten alleen verkrijgbaar zijn in hippe koffietentjes, heeft het mis. Met een barista koffiemachine kun je zelf aan de slag. Maar wat is een barista koffiemachine eigenlijk? En wat zijn de mogelijkheden? Ontdek het hieronder.

Wat is een barista?

Een barista is iemand die gespecialiseerd is in het bereiden, decoreren en serveren van koffie. Een soort koffiekunstenaar. Het gaat hierbij vaak om dranken die espresso als basis hebben zoals cappuccino, latte macchiato of natuurlijk espresso. Barista’s zijn doorgaans getraind en hebben veel kennis over koffiezetten. Van druk tot temperatuur en van bonensoort tot bonenmaling. Alles voor dat ene perfecte kopje koffie.

Waar komt het woord barista vandaan?

Het woord barista komt uit het Italiaans en betekent barkeeper. Hier is een barista dus iemand die allerlei soorten dranken schenkt, zoals een barman/-vrouw dat doet. Het woord kreeg een iets andere betekenis toen deze werd overgenomen in andere talen, zoals Engels en Nederlands. Een barista, zoals wij het woord gebruiken, is gespecialiseerd in het bereiden van koffie.

Latte art

Latte art betekent letterlijk ‘melkkunst’. En dat dekt aardig de lading. Latte art is de kunst van het schenken van melkschuim. Barista’s maken de mooiste figuurtjes op cappuccino’s door het melkkannetje te bewegen tijdens het schenken.

Latte art heeft de laatste jaren flink toegenomen in populariteit. Vooral op sociale media is er veel over te vinden. Liefhebbers delen hun creatiefste creaties en tutorials over hoe het moet, zijn er in overvloed.

Barista koffie

Een barista koffiemachine biedt veel vrijheid bij het zetten van een jouw favoriete kop koffie. Omdat er geen standaard recepten in een vast keuzemenu staan, zoals bij veel andere koffieautomaten, kun je alle kanten op. Zo kun je zelf een koffieboon kiezen die je bevalt en kun je gaan voor een sterke of minder sterke kop. De meeste barista koffiemachines beschikken over een melk-opschuimer (stoompook). Hiermee schuim je in een handomdraai zelf melk op. Ideaal voor liefhebbers van bijvoorbeeld cappuccino of espresso macchiato.

Barista koffiemachine op de zaak

Voor wie een knopje indrukken maar saai vindt en liever zelf aan de slag gaat met goede koffie, is een barista koffiemachine de perfecte keuze. Verander de koffiecorner op kantoor in een heuse espressobar met de juiste machine.

Een barista koffiemachine vergt wat meer vaardigheid dan andere koffiemachines. Daarom krijg je bij ons een baristatraining wanneer je kiest voor zo’n machine. Dan zorgen wij ervoor dat je weet hoe je een lekkere kop koffie uit jouw nieuwe apparaat tovert.

Barista koffiemachines: ECM Manufacture

Bij Dore Sip kun je zelf aan de slag als barista met een van de barista koffiemachines van ECM Manufacture. Dit Duitse merk maakt ijzersterke koffiemachines die er bovendien heel fraai uitzien. Ontdek hieronder welk model het best past bij jouw situatie of neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

 

ECM Controvento

 

 

ECM Manufacture Controvento

Perfect voor de doe-het-zelf barista.

Capaciteit tot 10 personen.

 

 

 

 

ECM Elektronika II Due

 

 

ECM Manufacture Elektronika Profi Due

Heerlijke koffie uit een machine van degelijke kwaliteit.

Capaciteit tot ca. 20 personen.

 

 

 

Barista koffiemachine: nu ook op de zaak!

Wil jij ook de lekkerste koffie uit een barista koffiemachine bij jou op het werk? Goede koffie moet je proeven. Lijkt het je wat om bij jou op kantoor of in de kantine een koffieproeverij op locatie te doen? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Bel ons dan even op 030 – 22 80 347.

Meer informatie

Julius Metz
Koffie Consultant

030 - 22 80 347