koffiemachine_huren_kopen_leasen

Koffiemachine huren, leasen of kopen

Er komt veel kijken bij het selecteren van een koffiemachine. Heb je het ideale koffiezetapparaat voor jouw kantoor gevonden? Dan zul je nog moeten beslissen of je die gaat huren, leasen of kopen. Welke optie het handigst is, hangt af van je situatie en wensen. Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Koffiemachine huren

Een koffiemachine huren is een goede optie als je zonder al te veel moeite voorzien wilt zijn van (lekkere) koffie. Het grote voordeel van huren is, dat het onderhoud van de machine inbegrepen is. Je hebt er dus weinig omkijken naar.

Bovendien is zijn je kosten duidelijk: een vast bedrag per maand. Geen onvoorziene reparaties of vervanging van je apparaat.

+             Heldere kosten per maand

+             Onderhoud inbegrepen

–              Je zit vast aan een overeenkomst

Koffiemachine leasen

Huren en leasen hebben veel overeenkomstige kenmerken. In beide gevallen neem je een machine in bruikleen. Vaak is het wel zo dat een leaseovereenkomst een langere looptijd kent. Dat hoeft helemaal geen nadeel te zijn, maar je zit er dus wel langer aan vast. Een voordeel is dat je aan het einde van het contract de machine tegen gereduceerd tarief kunt opkopen. Of je kunt natuurlijk gewoon gaan voor een nieuwe overeenkomst met een nieuwe machine.

+             Heldere kosten per maand

+             Onderhoud inbegrepen

+             Na de overeengekomen periode de machine overkopen of overgaan op een nieuw model

–              Je zit vast aan een overeenkomst

Koffiemachine kopen

Als je een koffiemachine gaat kopen, zit je nergens aan vast. Het apparaat is van jou en je kunt er mee doen wat je wilt. Maar dit kent ook een keerzijde.

Wanneer je een koffiemachine koopt, doe je in een keer een grote investering. Daarbij heb je dan nog jaarlijks te maken met afschrijving. Bovendien ben je dan zelf verantwoordelijk voor het onderhoud.

+             De machine is van jou

+             Je zit nergens aan vast

–              Zelf verantwoordelijk voor onderhoud

–              In één keer een grote investering

Conclusie: koffiemachine huren, leasen of kopen?

Dus wat is nu slimmer: een koffiemachine huren, leasen of kopen? Onze voorkeur gaat uit naar leasen. Alles is dan geregeld voor een vast bedrag per maand. Lekkere koffie, zonder gedoe.

Benieuwd welke koffiemachine bij jouw organisatie past? Maak een afspraak!

Goede koffie moet je proeven. Lijkt het je wat om bij jou op kantoor of in de kantine een koffieproeverij op locatie te doen? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Bel ons dan even op 030 – 22 80 347.