Koffiemachine op Kantoor? Lekkere koffie op kantoor

Koffiemachine op kantoor: Zo kies je de ideale koffiemachine!

Koffie is de motor van menig kantoor. De koffieautomaat is dat helaas lang niet altijd. Koffiemachines op kantoor vormen regelmatig een bron van ergernis. Niet alleen omdat iemand is vergeten de machine bij te vullen, maar ook de kwaliteit van de koffie die uit de koffiemachine op kantoor komt laat nog wel eens wat te wensen over.

Koffiemachine op kantoor: let hier op!

Om te genieten van koffie op kantoor is naast goede koffie ook een goede koffiemachine een must. Om je te helpen bij het kiezen van de perfecte koffiemachine op jouw kantoor, helpen we je graag een eindje op weg.

We bekijken een aantal aspecten die komen kijken bij het kiezen van een koffiemachine op kantoor:

  • Welke wensen heb je op het gebied van kwaliteit?
  • Hoe wordt de koffiemachine gebruikt?
  • Welke koffierecepten wil je maken?
  • Welke wensen ten aanzien van reiniging en onderhoud heb je?
  • Hoe ziet de zakelijke kant van de beslissing eruit?

Koffiemachine op kantoor: de kwaliteit

Misschien lijkt het een open deur, maar op menig kantoor gaan er niet alleen sloten koffie doorheen qua verbruik… soms smaakt de koffie zelfs naar die sloot ;-). En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Het is wel goed om na te denken over de eisen die je op het gebied van kwaliteit hebt. Over het algemeen geldt dat koffie uit een verse bonenkoffiemachine lekkerder is dan bijvoorbeeld liquid koffie. Ook heb je meer mogelijkheden om de smaak aan te passen naar je wensen. Zoals eigenlijk altijd, staat de kwaliteit ook hier vaak in verhouding met de investering die ermee gepaard gaat. Bij het kiezen van de ideale koffiemachine op kantoor zouden we dit dus ook prijs/kwaliteitverhouding kunnen noemen.

Koffiemachine op kantoor: het gebruik

Je kunt goede koffie op kantoor hebben, maar niemand heeft zin om een kwartier in de rij te staan voordat je ervan kunt genieten. Op veel kantoren zien we dat het gebruik van de koffiemachine geleidelijk over de dag is verspreid. Maar we komen situaties tegen dat er behoorlijke piekmomenten zijn. Wanneer je machine ook piekmomenten krijgt, kun je een snelle machine overwegen. De vriesdroog koffiemachines zijn bijvoorbeeld een stuk sneller dan de verse bonenmachines. Daar staat wel tegenover dat de koffie uit de machines die verse bonen verwerken toch wat lekkerder smaakt. We doen ons uiterste best om het verschil zo klein mogelijk te maken.

Een andere component bij het gebruik is het aantal personen wat er gebruik maakt van een machine. Zo is de Nivona CafeRomatica 1030 een schitterend verse bonen koffieapparaat, maar bij meer dan 15 personen, kun je toch beter de Animo OptiBean Touch 3 overwegen.

Welke koffie drink je op kantoor?

Koffie is hot. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Koffiespecialiteiten veroveren Nederland en ook onze koffie op kantoor verandert mee. Hoe ver wil je gaan? Wanneer je het belangrijk vindt om heerlijke cappuccino’s te maken of te kunnen genieten van een fijne latte macchiato, dan moet je machine dat natuurlijk wel kunnen maken. Een belangrijk punt om rekening mee te houden dus.

Uitstraling van de koffiemachine op kantoor

Design krijgt ook in de wondere wereld van de koffie steeds meer aandacht. Voor de koffiemachine op kantoor, zijn er ook mogelijkheden waar je misschien niet direct aan denkt. Zo is het vaak mogelijk om je koffiemachine te personaliseren. Denk aan een apparaat in de kleur van je huisstijl of een koffiemachine die voorzien is van je logo. Er zijn zelfs koffiemachines voor op kantoor beschikbaar die ‘in rust’ een filmpje af kunnen spelen.

Koffiemachine op kantoor: reiniging en onderhoud

In principe heeft elke machine reiniging en onderhoud nodig. Hoeveel werk dat is, hangt over het algemeen af van het soort koffiemachine wat je uitzoekt. Ook hier komt het stukje kwaliteit weer om de hoek. Een verse bonen koffiemachine op kantoor is mooi en zet heerlijke koffie, maar vraag om iets meer onderhoud dan bijvoorbeeld een vriesdroog koffiemachine. Ook produceert een vriesdroog machine geen afval. Naast de dagelijkse reiniging, is het ook verstandig om te kijken naar de mogelijkheden voor een onderhoudscontract. Periodiek onderhoud en goede reiniging proef je terug in de koffie!

Wil je de koffiemachine kopen of leasen?

We zijn aangekomen bij de meer zakelijke kant van het verhaal. Je kunt ervoor kiezen om de koffiemachine op kantoor te kopen, maar in de praktijk zien we dat steeds meer kantoren hun koffiemachine leasen. In combinatie met service en onderhoud kan dit een aantrekkelijke optie zijn, zonder dat een grote investering vereist is. Bij 1 machine is dit misschien wel overzichtelijk, maar wanneer je op kantoor meerdere koffiemachines hebt kan de aanschaf aardig in de papieren lopen.

Hoe zit het met de service?

Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer je de koffiemachine regelmatig laat onderhouden en netjes de reinigingsinstructies volgt verklein je de kans op storingen. Maar ondanks al die inspanning, kan er natuurlijk altijd wat gebeuren. Een kapotte koffiemachine op kantoor is altijd vervelend. Bij de keuze voor je koffieleverancier, is het daarom altijd handig om na te vragen hoe het zit met service. Als er iets gebeurt, hoe snel is het dan opgelost? Bij Dore Sip gaan we erg ver op het gebied van service. Natuurlijk kost het tijd om een eventuele storing op te lossen, maar daarin lopen we een stapje harder voor je! Als we een storing niet op afstand op kunnen lossen, komen we naar je toe. Kunnen we de storing niet ter plekke verhelpen? Dan zetten we op onze kosten een tijdelijke vervanger van je koffiemachine neer. Die service begint trouwens al in de fase dat je een nieuwe koffiemachine op kantoor gaat uitzoeken. We staan je daarin graag bij met goed advies, maar komen ook over de brug. Zo bieden we je vrijwel altijd de mogelijkheid tot het inruilen van je oude koffiemachine.

Koffie moet je proeven

Het kiezen van een koffiemachine op kantoor is misschien een lastige keuze. Zeker wanneer het gaat om meerdere koffiemachines op 1 locatie of het kiezen van koffiemachines voor meerdere vestigingen. Naast de keuze voor de machine, is ook de kwaliteit van de koffie erg bepalend. Daar helpen we je graag bij.

Tijdens een koffieproeverij op locatie laten we je graag kennismaken met verschillende koffiesmaken en machines. In een persoonlijk gesprek denken we met je mee om tot een koffie oplossing te komen die ook echt bij je past. Vanzelfsprekend nemen we daarin ook de punten mee die we in dit artikel hebben beschreven.

Mogen we jouw koffiemachine op kantoor proberen? We komen graag langs om te proeven of de koffie bij jou op kantoor beter kan. Bel Merel of Julius op 030-2280347 om een afspraak te maken!

Meer informatie

Julius Metz
Koffie Consultant

030 - 22 80 347