Reiniging van je koffiemachine

Koffiedrinken is natuurlijk veel leuker dan de koffiemachine schoonmaken. Toch hoort het reinigen van je koffieautomaat er nou eenmaal bij. Goed onderhoud, inclusief het schoonmaken van de machine, verkleint de kans op storingen aanzienlijk. Achterstallige reiniging heeft niet alleen een negatief effect op de werking van je machine maar ook op de kwaliteit van de koffie die eruit komt.

Hiermee willen we natuurlijk niet zeggen dat je dagelijks een uur in je agenda moet blokken om met sop en spons de hele automaat uit elkaar te halen. Een dagelijkse reiniging hoeft helemaal niet lang te duren. Toch kunnen die paar minuten per dag je op de lange termijn een hoop tijd en moeite besparen.

Hoeveel werk de (dagelijkse) reiniging van een koffieautomaat is, hangt af van het type. Hierbij geldt vaak dat lekkerdere koffie in veel gevallen ook wat meer onderhoud vergt. Dit is dus iets om te overwegen bij het kiezen van de ideale koffiemachine voor jouw organisatie. Hieronder vind je een aantal onderhoudsinstructies om je een idee te geven.

Verse bonen koffiemachine

Bravilor Esprecious dagelijks onderhoud

 

Barista koffiemachine (verse koffiebonen)

ECM – How to clean the brew group

 

Fresh brew koffiemachine

Animo OptiFresh NG – Dagelijkse Reiniging

 

Vriesdroog koffiemachine

Animo OptiVend NG – Dagelijkse Reiniging

 

 

Service à la Dore Sip

Bij Dore Sip geloven we dat voorkomen beter is dan genezen. Als je een machine bij ons afneemt, zorgen we bij levering voor de nodige uitleg. Voor het oppervlakkige onderhoud heb je ons niet nodig. Wanneer we je koffiebestelling afleveren, checken we je koffiemachine doorgaans gelijk even met een visuele controle. Bovendien passen we preventief onderhoud toe. Zo minimaliseren we de kans op een eventuele storing.

Mocht er dan onverhoopt toch iets gebeuren, dan zijn we supersnel ter plaatse. Zodat jij zo snel mogelijk weer kunt genieten van lekkere koffie.

 

Benieuwd welke koffiemachine bij jouw organisatie past? Maak een afspraak!

Goede koffie moet je proeven. Lijkt het je wat om bij jou op kantoor of in de kantine een koffieproeverij op locatie te doen? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Bel ons dan even op 030 – 22 80 347.

Meer informatie

Julius Metz
Koffie Consultant

030 - 22 80 347