thee_smaken_bradleys

Thee als de gezondere variant voor wijn

Vruchtenthee, verse muntthee, Earl Grey… Thee is hot, (vaak) letterlijk en figuurlijk. Maar liefst 71% van de Nederlanders drinkt wekelijks thee, 40% doet dit dagelijks, blijkt uit het Nationaal Koffie & Thee Onderzoek van Koffie & Thee Nederland. Of je nu houdt van rustgevende kruidenthee, verfrissende ijsthee of een aromatische zwarte thee, de variaties zijn eindeloos en daarmee is er voor vrijwel iedereen een smakelijke optie.

Thee moet een comeback maken

Ondanks de populariteit, wordt thee meestal niet gezien als de ‘hippe’ keuze. Theeliefhebbers zijn het er over eens: thee moet weer hip worden. Vaak wordt thee nog gezien als ouderwets, een vrouwendrank of iets wat je drinkt als je ziek bent. In Nederland wordt thee vaker gedronken door vrouwen dan door mannen. “Dit mag zeker veranderen,” stelt theesommelier en barista Houcine Wahbi.

Thee als gezond alternatief voor wijn

thee_wijn_glas

Thee kan een goede vervanging voor wijn zijn. “Thee heeft veel overeenkomsten met wijn en kan, net als wijn, heel goed bij het eten passen. Thee kan smaken versterken, gerechten een enorme opkikker geven, zorgen voor smaakexplosies, harmonie, soms zelfs een geheel nieuwe smaak. Het werkt dus net als wijn, maar er zit geen alcohol in,” vertelt theesommelier Mariëlla Erkens aan NU.nl. Bijkomend voordeel van thee bij het diner is bovendien dat een BOB of een taxi naar huis niet nodig is.

Misverstanden over thee

Uit het onderzoek van Koffie & Thee Nederland blijkt bovendien dat er aardig wat misverstanden over thee bestaan. Zo denkt 57% van de ondervraagde theedrinkers dat groene thee gezonder is dan zwarte thee. Toch is dat niet waar. De twee theesoorten zijn afkomstig van dezelfde plant en verschillen wat betreft gezondheid nauwelijks. Bovendien blijkt dat lang niet iedereen weet dat thee ook cafeïne bevat.

Benieuwd naar de misverstanden over koffie? Eerder schreven wij een artikel over de feiten en fabels over koffie.

Voordelen van thee

Behalve dat thee een breed scala aan smaken en zetmethodes biedt, heeft het ook een hoop voordelen. Zo heeft thee dankzij zijn antibacteriële werking een positief effect op je tanden en adem. Ook is thee, vooral de donkere varianten, goed voor bloedvaten en bloedsomloop en werkt het cholesterolverlagend.

Kopje thee?

Wil jij ook genieten van heerlijke thee? Naast ons ruime koffieassortiment, leveren wij ook lekkere thee in gangbare èn bijzondere smaken. Meer informatie? Bel ons dan even op 030 – 228 03 47.

Meer informatie

Merel Bosma
Koffie Consultant

030 - 22 80 347