koffiebonen_kopje_

Vers koffieconcentraat of instantkoffie?

Er gaat niets boven een kop verse bonenkoffie. Daar zijn we het over eens, toch? Toch is instant koffie soms handiger. Voor kantoren of kantines met veel piekmomenten, bijvoorbeeld. Wij brengen het beste van beide werelden samen met onze vriesdroog koffie met vers koffieconcentraat. Heerlijke koffie met de rijke smaak van verse koffiebonen, maar dan sneller.

Instantkoffie, oploskoffie, vriesdroogkoffie of vers koffieconcentraat?

De termen instantkoffie, oploskoffie of vriesdroogkoffie worden soms door elkaar gebruikt. Maar is er eigenlijk een verschil?

Instantkoffie en oploskoffie betekenen in feite hetzelfde. Het gaat hier in beide gevallen om een droog koffieproduct waar je alleen nog heet water aan hoeft toe te voegen. Vriesdroogkoffie is een vorm van instantkoffie, bereid met de vriesdroogmethode. Vers koffieconcentraat is instantkoffie, verrijkt met verse koffiebonen.

Hoe wordt instantkoffie gemaakt?

Instantkoffie kan op twee manieren worden bereid: het sproeidrogen en vriesdrogen. In beide processen wordt de basis gevormd door sterk geconcentreerde koffie. Hier wordt vervolgens het water uit onttrokken om koffiepoeder of -korrels over te houden.

Bij het sproeidroogproces wordt het vocht onttrokken door het koffieconcentraat in een sproeier te vernevelen. Het concentraat wordt gedroogd en het water verdampt.

Bij het vriesdroogproces wordt het koffieconcentraat bevroren onder een temperatuur van ca. -40 graden Celsius. De watermoleculen worden vervolgens onttrokken in een vacuüm vriesdroogkamer.

Vriesdroog koffie? Instant koffie? Oploskoffie?

Waar het sproeidroogproces warmte gebruikt, gebruikt het vriesdroogproces dus juist kou. Wil je meer weten over de bereiding van instantkoffie? Lees dan ons artikel ‘Vriesdroogkoffie, instant koffie, oploskoffie?’.

Onze keuze: Vers koffieconcentraat

Voor een lekkere, snelle kop koffie gaat onze keuze uit naar vers koffieconcentraat. Deze instantkoffie is verrijkt met 6% verse koffiebonen. De koffiebonen worden vermalen tot minuscule deeltjes en toegevoegd aan de vriesdroogkoffie. Bovendien wordt er met de ‘koude’ bereidingswijze van vriesdroog meer smaak behouden dan bij de verdamping van sproeidrogen.

De combinatie van verse koffie en vriesdrogen geeft het koffieconcentraat een rijke smaak. Een heerlijke kop koffie met de voordelen van instant. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel over vriesdroogkoffie.

Vers koffieconcentraat – Koffie & machines

Alle vriesdroog koffiesoorten in ons assortiment zijn verrijkt met vers koffieconcentraat van fijngemalen koffiebonen:

Hoe zet je dan zo’n heerlijke, verse kop koffie? Met één van onze vriesdroog koffiemachines! Deze koffieautomaten zijn echte krachtpatsers. Ze zijn zeer geschikt voor grote kantoren met veel koffiebehoefte. Daarbij is dankzij de snelle bereidingstijd ook de koffie-spits in de pauzes geen enkel probleem.

Benieuwd naar de smaak van onze koffie met vers koffieconcentraat?

Goede koffie moet je proeven. Lijkt het je wat om bij jou op kantoor of in de kantine een koffieproeverij op locatie te doen? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Bel ons dan even op 030 – 22 80 347.

Meer informatie

Julius Metz
Koffie Consultant

030 - 22 80 347