Vriesdroog Koffie | lekkere vriesdroog koffie van Dore Sip

Vriesdroog Koffie: Wat is vriesdroog koffie eigenlijk?

Bij Dore Sip houden we van lekkere koffie. Maar, de koffieoplossing moet natuurlijk wel bij je passen. Een koffiemachine op kantoor zal op een andere manier gebruikt worden dan een koffiemachine in de bedrijfskantine. En dat vertaalt zich ook weer naar verschillende soorten koffie, waarvan vriesdroog koffie er één is.

Vriesdroog koffie: zo wordt het gemaakt

Vriesdroog Koffie | Evenwichtige Vriesdroog koffie van Dore SipVriesdroog koffie is een instant product, gemaakt van verse koffie. Om vriesdroog koffie te maken, wordt een enorme hoeveelheid sterke koffie gezet. Dat concentraat wordt na het zetten meteen ingevroren om smaak en aroma zo goed mogelijk te behouden. Na het invriezen ontstaan grote plakken koffie, die vervolgens worden verkruimeld tot kleine korreltjes. Wanneer dat is gebeurd, gaan de koffiekorrels naar een vacuüm vriesdroog kamer. Daar worden de korrels opgewarmd. Door het vacuüm in de vriesdroogkamer, wordt de koffie niet vloeibaar. Het water wordt echter wel onttrokken aan de koffiekorrels. Wat er overblijft is vriesdroog koffie!

Voordelen van vriesdroog koffie

Vriesdroog koffie - Vriesdroog koffiemachine Animo Optivend NGVriesdroog koffie heeft behoorlijk veel voordelen. Snelheid, prijs en onderhoud zijn de belangrijkste voordelen van vriesdroog koffie. De snelheid is een belangrijke factor. De snelheid wordt goed zichtbaar wanneer we de machines vergelijken. Zo kan de Animo OptiVend NG je in ca. 5 seconden van een dampende kop koffie voorzien. Een flink verschil met de bonenmachine van dit merk: de Animo OptiBean Touch 3 heeft 25-30 seconden nodig voordat je kunt genieten van je koffie. De Animo OptiFresh Fresh Brew koffieautomaat heeft ook ca. 28 seconden nodig om een kop koffie van 120 ml. te bereiden. Alleen de Liquid Koffie machines komen in de buurt, omdat ook dit een instant-product is. Bij deze machines is de koffie klaar in 8-12 seconden.

Prijs is ook een factor. De prijs van vriesdroogkoffie lijkt misschien wat hoger, maar schijn bedriegt. Het verbruik ligt namelijk veel lager. Voor het maken van een kopje koffie is ca. 1,5 gram vriesdroogkoffie voldoende. Door de eenvoud van het zetproces, zijn de vriesdroog koffiemachines scherp in prijs en erg gunstig in onderhoud. Een bijkomend voordeel is dat er geen residu is. De vriesdroog koffie lost volledig op, zonder afval. Een behoorlijk voordeel, ook voor het dagelijks onderhoud.

Toepassing van vriesdroog koffie

Wanneer we kijken naar de voordelen van vriesdroog koffie, laat de toepassing zich raden. Vriesdroog koffie is ideaal voor plekken met een flink koffieverbruik en behoefte aan snelheid en continuïteit. Het is daarmee een ideale koffiemachine voor grote kantoren en voor in bedrijfskantines.

Vriesdroog koffie bij Dore Sip

Vriesdroog koffie is niet weg te denken uit ons assortiment. We hebben 3 heerlijke melanges vriesdroog koffie in het assortiment.

Wil je eens kennismaken met onze heerlijke vriesdroog koffies? In onze showroom in Den Dolder kunnen we je uiteenlopende koffies laten proeven. Je kunt niet alleen kennismaken met ons assortiment vriesdroog koffie, ook onze koffiebonen, Fresh Brew koffie of Liquid Koffie kun je proeven.

Wil je liever met bijvoorbeeld je collega’s proeven? Geen probleem. Maak dan een afspraak voor een koffieproeverij op locatie.

Meer informatie

Merel Bosma
Koffie Consultant

030 - 22 80 347