Dore Sip. Dat is koffie met een verhaal.

Dore Sip is koffie met een verhaal. Voor dat verhaal nemen we je graag mee terug in de tijd. We schrijven Ameland, 1855. Op Ameland stond de wieg van Ciprianus Metz, die al snel Sip genoemd zou worden. Zijn moeder droeg de naam Doortje. En Doortjes’ Sip werd al snel Dore Sip.

In de 19e en 20e eeuw was Dore Sip kapitein op een Amelandse klipper. Hij verscheepte koffie, thee en specerijen uit ‘de Oost’. Dore Sip was een markant figuur. De vele jaren op zee maakte hem een stoere zeebonk, waarbij de sporen van het leven, hard werken en soms barre weersomstandigheden duidelijk zichtbaar waren.

Dore Sip, of Ciprianus Metz, overleed in 1937 op 82 jarige leeftijd. Nu, bijna een mensenleven later, wordt de gedachtenis aan hem voortgezet door zijn achterkleinkind Julius Metz. Niet op zee, maar in de wereld van koffie en thee.

In onze koffiebeleving proberen we het karakter van Dore Sip terug te laten komen. Markant en robuust. Je proeft het ook in onze koffie, probeer maar!

Dore Sip anno nu

Julius Metz is nu de drijvende kracht achter Dore Sip. Zijn vader bracht de liefde voor koffie al jong over op Julius, die liefde is niet meer over gegaan. Met een hecht team van 8 mensen wordt dagelijks keihard gewerkt om vele kantines en koffiecorners van goede koffie te voorzien.

Deze mensen maken Dore Sip

De mensen maken Dore Sip. Naast een aantal stille krachten op de achtergrond, zijn er een aantal mensen die op de voorgrond werken. Daar laten we je graag kennis mee maken.

Ciprianus Metz

Julius Metz

Melangeren is een vak. En Julius is daar goed in! Hij zorgt ervoor dat we koffie van constante topkwaliteit leveren.


Espresso

Willem de Vries

We beloven snelle service. Om dat waar te maken regelt Willem alles wat te maken heeft met planning en logistiek.


Ristretto

Merel Bosma

Als koffieconsultant heeft Merel altijd een passend antwoord op je koffievraagstuk. Ze zorgt dat machine en koffiemelange goed zijn afgestemd.


Cappuccino

Thijs Metz

Thijs houdt je koffiemachine in topconditie. Hij zorgt voor plaatsing, preventief onderhoud en lost eventuele storingen snel voor je op.


Wiener Melange

Bo Treskes

Een koffiekunstenaar. Zo kunnen we Bo wel noemen. Onze topbarista zorgt voor koffie in bijna alle denkbare koffierecepten.


Latte Macchiato

Guido

We gunnen iedereen een Guido. Hij is niet alleen goed voor de logistiek en service, maar ook nog eens voor de sfeer!


Americano

Ans Willems

Koffie is leuk, maar ook de cijfers en facturen moeten kloppen. Daar hebben we onze financiële duizendpoot Ans voor.


Café Latte