Over ons

Dore Sip. Dat is koffie met een verhaal.

Dore Sip is koffie met een verhaal. Voor dat verhaal nemen we je graag mee terug in de tijd. We schrijven Ameland, 1855. Op Ameland stond de wieg van Ciprianus Metz, die al snel Sip genoemd zou worden. Zijn moeder droeg de naam Doortje. En Doortjes’ Sip werd al snel Dore Sip.

In de 19e en 20e eeuw was Dore Sip kapitein op een Amelandse klipper. Hij verscheepte koffie, thee en specerijen uit ‘de Oost’. Dore Sip was een markant figuur. De vele jaren op zee maakte hem een stoere zeebonk, waarbij de sporen van het leven, hard werken en soms barre weersomstandigheden duidelijk zichtbaar waren.

Dore Sip, of Ciprianus Metz, overleed in 1937 op 82 jarige leeftijd. Nu, bijna een mensenleven later, wordt de gedachtenis aan hem voortgezet door zijn achterkleinkind Julius Metz. Niet op zee, maar in de wereld van koffie en thee.

In onze koffiebeleving proberen we het karakter van Dore Sip terug te laten komen. Markant en robuust. Je proeft het ook in onze koffie, probeer maar!

Dore Sip anno nu

Julius Metz is nu de drijvende kracht achter Dore Sip. Zijn vader bracht de liefde voor koffie al jong over op Julius, die liefde is niet meer over gegaan. Met een hecht team van 8 mensen wordt dagelijks keihard gewerkt om vele kantines en koffiecorners van goede koffie te voorzien.

Koffiekunstenaar

Bo

Tovenaar

Thijs

Logistieke puzzelkoning

Willem

Baas boven baas

Julius

Service kanon

Guido

Queen van financiën

Ans

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Naar Boven

  Geeft koffie karakter

  Waar je ons kunt vinden.

  Fornheselaan 206
  3734 GE Den Dolder
  Telefoon: 030 – 22 80 347
  info@doresip.nl

  Volg ons op social!