Dore Sip. Dat is koffie met een verhaal.

Dore Sip is koffie met een verhaal. Voor dat verhaal nemen we je graag mee terug in de tijd. We schrijven Ameland, 1855. Op Ameland stond de wieg van Ciprianus Metz, die al snel Sip genoemd zou worden. Zijn moeder droeg de naam Doortje. En Doortjes’ Sip werd al snel Dore Sip.

In de 19e en 20e eeuw was Dore Sip kapitein op een Amelandse klipper. Hij verscheepte koffie, thee en specerijen uit ‘de Oost’. Dore Sip was een markant figuur. De vele jaren op zee maakte hem een stoere zeebonk, waarbij de sporen van het leven, hard werken en soms barre weersomstandigheden duidelijk zichtbaar waren.

Dore Sip, of Ciprianus Metz, overleed in 1937 op 82 jarige leeftijd. Nu, bijna een mensenleven later, wordt de gedachtenis aan hem voortgezet door zijn achterkleinkind Julius Metz. Niet op zee, maar in de wereld van koffie en thee.

In onze koffiebeleving proberen we het karakter van Dore Sip terug te laten komen. Markant en robuust. Je proeft het ook in onze koffie, probeer maar!

Dore Sip anno nu

Julius Metz is nu de drijvende kracht achter Dore Sip. Zijn vader bracht de liefde voor koffie al jong over op Julius, die liefde is niet meer over gegaan. Met een hecht team van 8 mensen wordt dagelijks keihard gewerkt om vele kantines en koffiecorners van goede koffie te voorzien.

Deze mensen maken Dore Sip

De mensen maken Dore Sip. Naast een aantal stille krachten op de achtergrond, zijn er een aantal mensen die op de voorgrond werken. Daar laten we je graag kennis mee maken.

Ciprianus Metz

Julius Metz

Julius weet bijna alles van koffie. Hij zorgt voor smakelijke melanges en dat de kwaliteit van de koffie constant en uitstekend blijft.


Espresso

Brenda van der Veen

Brenda zorgt ervoor dat de processen bij Dore Sip helemaal zijn afgestemd op de klant.


Zwarte koffie

Thijs Metz

Thijs zorgt dat je op tijd in het bezit bent van nieuwe voorraad koffie en toebehoren.


Wiener Melange

Willem de Vries

Goede koffie en goede horeca gaan fantastisch samen. Willem neemt daarbij graag het koffiegedeelte voor zijn rekening.


Ristretto

Merel Bosma

Merel adviseert je graag. Zo vind je gegarandeerd de juiste combinatie van machine en koffiemelange.


Cappuccino

Bo Treskes

Smaak, temperatuur, de juiste koffieboon. Bo maakt de lekkerste koffies!


Latte Macchiato