Hoewel het regent hebben wij de zomer in de bol! Deze koffierecepten zijn verfrissend!

Het is officieel zomer en dat betekent dat de temperaturen stijgen en we massaal weer het terras op gaan (yes, finally!) We mogen weer genieten van de zonnestralen. Bij dit lekkere weer hoort natuurlijk ook een verkoelend drankje, en hoewel dat in veel gevallen vaak neerkomt op een fris rose’tje of een koude cola, hebben wij nog wel even wat meer leuke opties voor je.

 

DALGONA KOFFIE

In de zomer van 2020 stonden we massaal Dalgona koffie te maken. Ken je ‘m nog? Dat koffietje dat heel internet over nam. Voor als je het vergeten bent óf ‘m deze week zelf weer wil maken, hier even het receptje:

 

Wat heb je nodig?

2 el oploskoffie

1 glas melk

2 el suiker

2 el water

Ijsklontjes

 

Hoe maak je het?

Doe de suiker, koffie en het water in een kom. Klop met een mixer in circa vijf minuten het koffie mengsel stijf. Neem een lepel van het mengsel, draai de lepel om en als het mengsel er dan niet vanaf valt, is het geslaagd. Pak een glas, doe daar wat ijsklontjes bij en giet daar melk in naar keuze en schep het mengsel er bovenop. Heerlijk!

 

ESPRESSO MARTINI

 

Hoewel we nu al zin hebben in de Dalgona, lusten we in het weekend wel een koffie drankje met iets meer pit. Wat dacht je van een Espresso Martini? Leuk om zelf te maken, maar eigenlijk nóg leuker om op het terras te drinken. Waar plof jij neer voor de allerlekkerste? Wij weten toevallig dat Bar Bonnie in Amsterdam Oud-Zuid wel erg lekkere maakt. Het ritje naar Amsterdam meer dan waard!

 

DORE SIP’S IJSKOFFIE

 

Gewoon zin in een oude vertrouwde ijskoffie zonder poespas? Begrijpen wij, want daar zijn we hier van Dore Sip ook helemaal weg van. Je kunt hier ons ijskoffie recept vinden. Zoek niet langer, want dit is echt de allerlekkerste! Benieuwd hoe je het precies moet maken óf kijk je gewoon liever via een video hoe het werkt? Volg ons dan op social media, want via Instagram hebben we stap voor stap gefilmd hoe wij ‘m maken!

 

Category:
Date:
Naar Boven

Geeft koffie karakter

Waar je ons kunt vinden.

Fornheselaan 206
3734 GE Den Dolder
Telefoon: 030 – 22 80 347
info@doresip.nl

Volg ons op social!