Koffie tegen een kater?

Het is weekend, je bent uit je bol gegaan de avond ervoor en nu lig je voor pampus in bed. Je hebt je weleens beter gevoeld. Dat begrijpen we als geen ander, want we weten écht wel dat niet alleen koffie voor veel mensen een favoriet drankje is. Als wij naar de espresso martini grijpen (áls we dan al een borrel drinken, want wij houden het liever bij koffie) is het wel zo fijn de dag daarna een oplossing te hebben. Nou, bij deze!

Cafeïne

We kunnen er lang omheen draaien, maar we willen eigenlijk gewoon allemaal weten of koffie nu wel of niet werkt tegen een kater. Toch? We weten allemaal dat koffie cafeïne bevat, een stof die je lichaam op vele manieren kan beïnvloeden, omdat het gemakkelijk wordt opgenomen in je systeem. Voor iemand die een stevige kater heeft, biedt cafeïne waar het het beste in is; je minder slaperig laten voelen.

 

The morning after

Mocht je nu belangrijk werk te doen hebben de volgende ochtend, dan kan de stoot cafeïne handig zijn. Let er wel op dat de energieboost eigenlijk maar van heel korte duur is. Zo’n boost duurt gemiddeld maximaal maar drie uur. Koffie bevat daarnaast dopamine, wat een positief effect op je stemming kan geven. Dopamine is een neurotransmitter die ‘gelukkige signalen’ naar je hersenen stuurt, zodat je je kortstondig wat lekkerder voelt na het drinken van koffie. Nou, dat is voor ons niks nieuws, want wij voelen ons altijd beter na een bakkie!

*Is het niet leuk om te weten dat je favoriete drankje je een beetje kan helpen om een kater te verlichten? Houd er rekening mee dat de beste manier om met katers om te gaan, voldoende rust nemen, goed gehydrateerd zijn en geen alcoholische dranken nuttigen is.

Category:
Date:
Naar Boven

Geeft koffie karakter

Waar je ons kunt vinden.

Fornheselaan 206
3734 GE Den Dolder
Telefoon: 030 – 22 80 347
info@doresip.nl

Volg ons op social!