Corona zorgt niet alleen voor veel veranderingen in ons kikkerlandje, ook in het buitenland maakt het een heleboel veranderingen los. Waar wij bij Dore Sip nog het meeste van balen is dat we onze buurlandjes niet kunnen bezoeken (zolang het code rood en/of oranje is althans). Deze zomer wordt het dus zonnebaden in eigen land met een oer-Hollandse ‘morning coffee’ in de hand. Reizen doen we niet, maar wij nemen je graag mee naar het buitenland om de koffiegewoontes van hen te ontdekken!

 

Frankrijk

Een echt Frans ‘coffee moment’ is de ochtend. De Fransen serveren namelijk hun koffie bij het ontbijt, in een brede mok, zodat je er een croissantje in kan dippen. ‘Un café’ is de meest gebruikte manier om in Frankrijk koffie te bestellen. Hiervoor krijg je een klein kopje sterke zwarte koffie en negen van de tien keer is dat een espresso. Van cappuccino hebben de Fransen niet echt kaas gegeten (kaas moet je er dus wél eten!). Je krijgt namelijk never nooit een cappuccino als die je hier in Nederland gewend bent. Het is of met een scheutje melk, of met een kannetje melk ernaast of met slagroom. En geloof ons: geen van allen is lekker.

Italië

Wil je dat ze je in Italië niet scheef aankijken? Bestel dan alleen een cappuccino in de ochtend en denk niet aan een koffie voor onderweg. De Italianen drinken koffie namelijk staand aan de bar, in één teug leeg. Als een soort shotje dus. Italianen zien koffie als een echte oppepper, hop, slok, weg, dus. Je kunt je dus voorstellen dat je in Italië ook geen matcha latte, karamel toevoegingen en andere lekkermakers tegenkomt. Hier drinken ze koffie zo puur mogelijk. Laatste tip: als je in Italië een ‘espresso’ besteld, krijg je een normale koffie. Wil je een espresso, dan bestel je een ‘caffe’.

Amerika

In Amerika wordt koffie vooral on the go gedronken, daarom is de Starbucks mega populair in Amerika. De meeste Amerikanen drinken hun koffie zwart, maar de heuse Instagram-modellen hebben er wel een handje van om er met een ‘Caramel Frappuccino’ van door te gaan. Of nouja, juist (veel te lang) te blijven staan. Zodat ze er nog een foto mee kunnen maken. Ook is het gebruikelijk om koffie in een ‘coffeeshop’ te drinken, om gebruik te maken van gratis Wi-Fi. Zo kunnen zakenmensen makkelijk buiten de deur werken.

Spanje

Spanjaarden nemen overal lekker hun tijd voor, haast kennen ze niet in dit land. Dat zien we terug in de manier van koffie drinken, want ook hier nemen ze lekker de tijd en ze doen het de hele dag door (dat mogen wij wel!). Cortado, een espressovariant met warme melk, is één van de meest populaire koffiesoorten in Spanje. Zin in een zwarte bak? Bestel dan een Americano. Liever een klein sterk bakkie? Dit heet ‘café solo’ in Spanje. Voor een cappuccino zoals wij deze gewend zijn bestel je een Café Con Leche.

Naar welk land reis jij zodra het weer kan?

Category:
Date:
Naar Boven

Geeft koffie karakter

Waar je ons kunt vinden.

Fornheselaan 206
3734 GE Den Dolder
Telefoon: 030 – 22 80 347
info@doresip.nl

Volg ons op social!