Oh, oh oh. Die ochtend toch! Het blijft (voor velen) het zwaarste moment van de dag. Hop, vroeg je bed uit en je klaarmaken voor werk of studie. Voor iedereen is de ochtend anders en iedereen heeft zo zijn eigen ochtendritueel. De dag starten met een kopje koffie is voor velen vast onderdeel van het ritueel. Meteen uit bed met een ontbijtje aan tafel, of wellicht na het douchen en klaarmaken. De ene persoon drinkt zijn koffie na het tandenpoetsen, de ander juist ervoor. Wat is nou eigenlijk de beste optie?

 

Koffie heeft een hoog zuurgehalte dat het tandglazuur kan aantasten en voor aanslag kan zorgen. Je zou denken dat het beter is om na je koffietje de tandenborstel erbij te pakken, maar het is juist beter om éérst te poetsen.

Het zit zo: door je tanden te poetsen verwijder je tandplak waardoor vlekken geen kans krijgen zich te hechten aan je tanden. Als je je tanden dus goed poetst, heb je minder kans op koffieaanslag. Als je toch liever na je koffie je tandenpoetst, word je geadviseerd even een half uurtje te wachten. Poets je je tanden direct na het drinken van koffie? Dan kan je het tandglazuur verder beschadigen, terwijl na een half uurtje de zuren in je mond geneutraliseerd zijn.

Category:
Date:
Naar Boven

Geeft koffie karakter

Waar je ons kunt vinden.

Fornheselaan 206
3734 GE Den Dolder
Telefoon: 030 – 22 80 347
info@doresip.nl

Volg ons op social!