We kunnen het niet ontkennen: een bakkie in de morgen belooft een heleboel energie voor de rest van de dag. Wist je dat naar een energie-boost, koffie nog vele andere voordelen heeft? Read and learn!

Because we’re happy

In koffie zit cafeïne. Een stof die je hersenen positief beïnvloedt. Cafeïne in koffie zou zorgen voor meer concentratie, focus en een beter humeur. Da’s fijn, want hierdoor heb je minder kans op depressieve gevoelens. Uit een studie van Harvard kwam naar voren dat vrouwen die vier kopjes koffie per dag of meer dronken hun kans op een depressie met twintig procent zagen dalen. Inslaan maar, dus!

 

Proost op de gezondheid

Door het drinken van koffie, wordt de kans op kanker en andere ziektes verminderd. Dit komt omdat koffie veel antioxidanten bevat. Fun fact: veel mensen halen meer antioxidanten uit koffie dan uit fruit en groenten. Sommige experts stellen dat koffie een soort van wondermiddel is wat helpt om langer te leven. Die gezondheidsvoordelen zijn overigens het grootst wanneer je je bakkie zwart drinkt. Te veel suiker brengt juist gezondheidsrisico’s met zich mee.

Ezelsbruggetje

Cafeïne werkt positief op het langetermijngeheugen. Uit onderzoek blijkt dat bepaalde herinneringen beter bewaard blijven. Beetje last van vergeetachtigheid de laatste tijd? Dan weet je wat je te doen staat!

Category:
Date:
Naar Boven

Geeft koffie karakter

Waar je ons kunt vinden.

Fornheselaan 206
3734 GE Den Dolder
Telefoon: 030 – 22 80 347
info@doresip.nl

Volg ons op social!