Koffie zet je scherp. En dát kunnen we wel gebruiken nu de verkiezingen in zicht zijn!

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dát je gaat stemmen, maar op welke partij? Misschien lijkt die keuze dit jaar wel belangrijker dan ooit. Lastig om een keuze te maken? Met deze 8 tips gaat het je zeker lukken!

Stap 1

Zet eerst maar een goed bakkie Dore Sip koffie.

Koffie zet je scherp, geeft je focus en een oppepper. Zéker die kanjers die je bij ons in de webshop besteld. Drink je gewoon lekker thuis de allerlekkerste koffie. Helemaal klaar om jouw stem-stappenplan te doorlopen. Onze koffie’s bestel je hier.

Stap 2

Een stemhulp kan helpen.

Een goede start om alvast wat richting te krijgen is het invullen van een stemwijzer, volgens ons zou je er niet blind op moeten vertrouwen, maar het geeft je wel al een redelijke richting! Maak bijvoorbeeld gebruik van Stemwijzer of Kieskompas.

Stap 3

Bepaal de highlights.

Wat vind je de meest belangrijke onderwerpen? Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn Migratie/Vluchtelingen, Duurzaamheid, Economie, Klimaat of Onderwijs.

Stap 4

Je hoeft niet in één keer een keuze te maken.

Baseer je keuze niet op een interview of debat. Verdiep jezelf gedurende een bepaalde periode in de materie, zodat je van verschillende invalshoeken naar het onderwerp kunt kijken.

Stap 5

Check de facts.

De periode zo rond de verkiezingen is dé tijd voor politici om te laten horen wat ze de afgelopen jaren hebben bereikt en zij willen zich van hun beste kant laten zien. Wees op je hoede, en check de feiten over wat ze allemaal vertellen.

Stap 6

Laat je inspireren.

Vraag eens aan familie en vrienden waar zij op stemmen. Misschien leer je er nog wat van. Of wat doet die ene persoon die je zo bewondert? Waar stemt hij/zij op?

Stap 7

Weet wat je stemt.

Motiveer je keuze, als jij weet waarom je op deze partij stemt en je hebt dat duidelijk voor jezelf, dan weet je waarom je gaat stemmen.

Category:
Date:
Naar Boven

Geeft koffie karakter

Waar je ons kunt vinden.

Fornheselaan 206
3734 GE Den Dolder
Telefoon: 030 – 22 80 347
info@doresip.nl

Volg ons op social!