Professionele koffiemachine: waterleiding of waterreservoir?

Watervoorziening is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het kiezen van een nieuw koffiezetapparaat. Maar ja, zonder water geen koffie. Of je nu kiest voor een machine met watertank of toch liever een neemt die is aangesloten op de waterleiding, beide opties hebben voor- en nadelen. Wij zetten het voor je op een rijtje.

Koffiemachine met waterreservoir

Een koffiemachine met een watertank heeft een ingebouwd reservoir waar handmatig water in gedaan moet worden. Het grote voordeel van zo’n apparaat is dat je deze overal neer kunt zetten. Je bent niet afhankelijk van beschikbare waterleidingaansluitingen. Nadeel is dat koffiezetten een extra handeling telt, namelijk het vullen van het reservoir. Dit is niet zo erg als je over een dag gezien relatief weinig koffie zet. Dan valt het te overzien hoe vaak je zult moeten bijvullen. Voor kleinere organisaties of winkels is een koffiemachine met watertank vaak een goede optie.

3,5 liter watertank.

Koffiezetapparaat aangesloten op waterleiding

Een koffiezetapparaat met een wateraansluiting tapt direct water uit de waterleiding. Wel wordt het water gefilterd voordat er koffie mee gemaakt wordt. Zo wordt de levensduur van je koffiemachine gerekt en de smaak van de koffie gewaarborgd. Een directe wateraansluiting is zeer geschikt voor het zetten van grote volumes koffie. Je bent namelijk niet afhankelijk van een reservoir dus het water is nooit ‘op’. Een nadeel is dat er wel een aansluiting moet zijn op de plek waar je de machine wilt neerzetten. Zo’n machine verschuif je dus niet zo 1, 2, 3.

Met wateraansluiting.

Koffiemachine inruilen? Doen we graag!

Misschien denk je: straks heb ik allemaal nieuwe koffieautomaten. Wat doe ik dan met mijn oude koffiemachine? Inruilen! Wanneer je met ons in zee gaat, kun je eenvoudig je oude koffiemachine inruilen. Meer informatie? Bel ons dan even op 030 – 228 03 47.

Category:
Date:
Naar Boven

Geeft koffie karakter

Waar je ons kunt vinden.

Fornheselaan 206
3734 GE Den Dolder
Telefoon: 030 – 22 80 347
info@doresip.nl

Volg ons op social!