Koffiemachine op kantoor: Zo kies je de ideale koffiemachine!

Koffie is de motor van menig kantoor. De koffieautomaat is dat helaas lang niet altijd. Koffiemachines op kantoor vormen regelmatig een bron van ergernis. Niet alleen omdat iemand is vergeten de machine bij te vullen, maar ook de kwaliteit van de koffie die uit de koffiemachine op kantoor komt laat nog wel eens wat te wensen over.

Koffiemachine op kantoor: let hier op!

Om te genieten van koffie op kantoor is naast goede koffie ook een goede koffiemachine een must. Om je te helpen bij het kiezen van de perfecte koffiemachine op jouw kantoor, helpen we je graag een eindje op weg. We bekijken een aantal aspecten die komen kijken bij het kiezen van een koffiemachine op kantoor:

  • Welke wensen heb je op het gebied van kwaliteit?
  • Hoe wordt de koffiemachine gebruikt?
  • Welke koffierecepten wil je maken?
  • Welke wensen ten aanzien van reiniging en onderhoud heb je?
  • Hoe ziet de zakelijke kant van de beslissing eruit?

Koffiemachine op kantoor: de kwaliteit

Misschien lijkt het een open deur, maar op menig kantoor gaan er niet alleen sloten koffie doorheen qua verbruik… soms smaakt de koffie zelfs naar die sloot ;-). En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Het is wel goed om na te denken over de eisen die je op het gebied van kwaliteit hebt. Over het algemeen geldt dat koffie uit een verse bonenkoffiemachine lekkerder is dan bijvoorbeeld liquid koffie. Ook heb je meer mogelijkheden om de smaak aan te passen naar je wensen. Zoals eigenlijk altijd, staat de kwaliteit ook hier vaak in verhouding met de investering die ermee gepaard gaat. Bij het kiezen van de ideale koffiemachine op kantoor zouden we dit dus ook prijs/kwaliteitverhouding kunnen noemen.

Koffiemachine op kantoor: het gebruik

Je kunt goede koffie op kantoor hebben, maar niemand heeft zin om een kwartier in de rij te staan voordat je ervan kunt genieten. Op veel kantoren zien we dat het gebruik van de koffiemachine geleidelijk over de dag is verspreid. Maar we komen situaties tegen dat er behoorlijke piekmomenten zijn. Wanneer je machine ook piekmomenten krijgt, kun je een snelle machine overwegen. De vriesdroog koffiemachines zijn bijvoorbeeld een stuk sneller dan de verse bonenmachines. Daar staat wel tegenover dat de koffie uit de machines die verse bonen verwerken toch wat lekkerder smaakt. We doen ons uiterste best om het verschil zo klein mogelijk te maken. Een andere component bij het gebruik is het aantal personen wat er gebruik maakt van een machine. Zo is de Nivona CafeRomatica 1030 een schitterend verse bonen koffieapparaat, maar bij meer dan 15 personen, kun je toch beter de Animo OptiBean Touch 3 overwegen.

Category:
Date:
Naar Boven

Geeft koffie karakter

Waar je ons kunt vinden.

Fornheselaan 206
3734 GE Den Dolder
Telefoon: 030 – 22 80 347
info@doresip.nl

Volg ons op social!