Koffie in de zomer? Jazeker! In onze vorige blog las je al hoe je een aantal heerlijke recepten thuis kunt maken. Heb jij de Dalgona koffie al geprobeerd bijvoorbeeld? In deze blog nemen we je mee in de wondere wereld van koffie, want er zijn nog zóveel meer variaties te maken. Gebruik de koffiebonen van Dore Sip, dan zit je altijd goed. Die bestel je hier.
-
Kokosnoot Chai Iced Latte (een hele mond vol)
Dit recept kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. Een heerlijke kokos koffie! Begin er niet te last minute aan, want in stap twee moet je even geduld hebben. Benieuwd? Zo maak je ‘m!
- Voeg een kopje water en een kopje kokossuiker samen in een pannetje op middelhoog vuur. Verwarm en roer goed door tot de suiker opgelost is. Voeg vervolgens een halve theelepel van deze kruiden toe: kaneel, gember, kruidnagel en kardemom. Roer opnieuw tot alles opgelost is. Laat vervolgens afkoelen.
- Giet wat kokosmelk in een steelpan en breng deze aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en laat gedurende één uur sudderen, tot de melk dik is. Laat vervolgens ook goed afkoelen.
- Doe ijsblokjes in een hoog glas, voeg twee à drie eetlepels van de siroop die je gemaakt hebt in stap 1 toe. Vul de rest van het glas met koffie
- Werk af met 2-3 eetlepels van de kokosroom. Cheers!
-
Mix it! Deze iced cappuccino moet je proeven.
Hoe lekker is een koude ijskoffie als de zon schijnt? Heerlijk toch! Een verfrissend drankje en toch de opkikker die een bakkie koffie je geeft. Een iced cappuccino is de oplossing, dus hieronder vind je een goed recept. (Oh ja, deze is niet voor degene die op dieet is!)
- Meng warm water en instantkoffie tot het helemaal opgelost is
- Giet vervolgens in een blender en voeg twee eetlepels suiker, 8 tot 10 ijsblokjes en een kopje chocolademelk toe en mix tot je een schuimig mengsel krijgt
- Voeg hierbij nog een kopje room en meng tot het volledig romig wordt.
- Giet in een lekker glas en je bent klaar om te genieten!
-
Caramel Frappuccino (psst, deze is beter dan die van Starbucks hoor!
Deze halen veel mensen bij Starbucks, maar geloof ons: na het maken van deze eigen variant met de koffiebonen van Dore Sip wil je nooit meer anders. Zie hier: de caramel frappuccino de Dore Sip way! (Deze is dus wél voor alle dames en heren die aan de lijn zijn!)
- Meng drie kopjes ijsklontjes, een kopje koude sterke koffie, een half kopje ongezoete vanille-amandelmelk en suikervrije zoetstof in een blende tot het een glad en schuimend geheel is.
- Maak je drankje af met twee eetlepels vetvrije slagroom en een eetlepel suikervrij karamelsaus.
Category:
Date:
24 juli 2021