Hoe zet je koffie als een barista?

Wil je op werk genieten van een uitstekende espresso of cappuccino? Dat kan! Zet jouw perfecte kop koffie gewoon zelf. Ontdek hoe je barista-waardige koffie zet.

Halfautomatische espressomachine

Er gaat weinig boven een verse espresso uit een halfautomatische espressomachine. Je weet wel, zo eentje met pistons, die vaak in de horeca gebruikt wordt. Met een halfautomaat kun je helemaal zelf bepalen hoe je koffie gaat smaken. Althans, als je weet wat je doet.

Hoewel een halfautomatische espressomachine veel mogelijkheden biedt, is het niet de makkelijkste om (goed) te bedienen. Wij helpen je een eindje op weg.

Koffie zetten met een halfautomatische espressomachine

Verwarm je koffiekopje – Verwarm je koffiekopje van te voren op de warmhoudplaat van de espressomachine of aparte koppenverwarmer. Doe je dit niet? Dan valt je overheerlijke koffie in een koud kopje en gaat de crèmalaag verloren.

Vul de piston met koffie – Selecteer een koffieboon waar je van houdt. Zorg dat deze fijngemalen is voor een goede espresso. Vul de piston met de gemalen koffie en druk aan. De ideale hoeveelheid koffie is soms een beetje zoeken. De meeste barista’s gebruiken zo’n 7 gram gemalen koffie voor één espresso.

Druk op de knop! – En dan is het tijd om de knop in te drukken. De machine doet de rest. Heet water (niet té heet) loopt onder druk door de gemalen koffie voor het je kopje bereikt. De hoeveelheid druk (bar) is bepalend voor de kwaliteit van je kop koffie. Bij aanschaf van een goede espressomachine staat deze druk goed ingesteld.

via GIPHY

Halfautomatische espressomachines bij Dore Sip

Wil jij ook koffie zetten als een echte barista? Ga dan voor een barista koffiemachine op de zaak. Dit kan met één van de ijzersterke espressomachines van ECM Manufacture:

ECM Manufacture Controvento

Perfect voor de doe-het-zelf barista.

Capaciteit tot 10 personen.ECM Controvento

 

 

ECM Manufacture Elektronika Profi Due

Heerlijke koffie uit een machine van degelijke kwaliteit.

Capaciteit tot ca. 20 personen.ECM Elektronika II Due

Volautomatische espressomachine

Combineer je lekkere koffie liever met gemak? Dan biedt een volautomatische espressomachine uitkomst. Met één druk op de knop bereid je de heerlijkste koffievariaties, precies zoals jij het wilt.

Kies bijvoorbeeld voor de Animo OptiMe: compacte machine, grootse smaak. Ideaal voor kleine kantoren, winkels en kapperszaken. Ontdek hier meer over de Animo OptiMe.

Animo OptiMe

Meer verse bonen machines bekijken? Ontdek hier ons gehele aanbod vol- en halfautomatische koffiemachines.

Koffiemachine inruilen? Doen we graag!

Misschien denk je: straks heb ik allemaal nieuwe koffieautomaten. Wat doe ik dan met mijn oude koffiemachine? Inruilen! Wanneer je met ons in zee gaat, kun je eenvoudig je oude koffiemachine inruilen.

Meer informatie? Bel ons dan even op 030 – 228 03 47.

Category:
Date:
Naar Boven

Geeft koffie karakter

Waar je ons kunt vinden.

Fornheselaan 206
3734 GE Den Dolder
Telefoon: 030 – 22 80 347
info@doresip.nl

Volg ons op social!