Nederlanders nemen weinig koffiepauzes | Onderzoek: Koffie op het werk

Onderzoek wijst uit dat Nederlands weinig (koffie)pauzes op werk nemen. Tijd om daar verandering in te brengen, wellicht? Ontdek hier meer bevindingen over koffie op werk.In naam van het Europese Institute for Scientific Information on Coffee deden professoren Peter Rogers en Keith Wesnes onderzoek naar koffie op het werk. Maar liefst 8239 volwassenen uit Duitsland, Finland, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk werden ondervraagd.

67% drinkt vaak koffie op werk

De meerderheid van werkende volwassenen geeft aan vaak of altijd koffie te drinken op een gemiddelde werkdag. De redenen voor het drinken van koffie lopen wel uiteen. Sommigen drinken koffie vooral om wakker te worden (56%), anderen om even pauze te hebben tussen het werk door (40%). Maar het overgrote deel van de koffiedrinkers geeft aan koffie te drinken omdat ze het simpelweg lekker vinden (56%).

Nederlanders nemen weinig (koffie)pauzes

Nederlanders nemen, in vergelijking met andere landen, de minste (koffie)pauzes tijdens werk. Spanjaarden geven het vaakst aan 1 – 2 korte pauzes per dag te nemen (72%). Dit in vergelijking met slechts 44% van de Nederlanders.

Tussen 9 & 11 uur ’s morgens wordt de meeste koffie gedronken

59% van de koffiedrinkers nuttigt een kop tussen 9 en 11 uur in de ochtend. Het begin van de middag, tussen 13 en 15 uur, is ook een populaire tijd voor een kopje troost. Hieronder de grafiek uit het onderzoek:

Bron: Institute for Scientific Information on Coffee

29% te druk om koffie te drinken op werk

Bijna een derde van de Europese respondenten geeft aan “te druk” te zijn of “te weinig tijd” te hebben om koffie te drinken tijdens werk. Ongeveer de helft van de ondervraagden zijn werkzaam op kantoor, de andere helft betreft medewerkers die fysiek werk doen of in retail, productie of logistiek werken.

13% vindt de koffie op werk niet lekker

En dan zijn er natuurlijk nog mensen die geen koffie drinken op werk. Waarom niet? Maar liefst 13% van de ondervraagden zegt de koffie van te lage kwaliteit te vinden. Geen lekkere koffie op werk dus. Dat kan anders, toch? Is jouw koffiemachine op de zaak ook toe aan vervanging? Zo kies je de ideale koffiemachine.

Benieuwd welke koffiemachine bij jouw organisatie past? Maak een afspraak!

Goede koffie moet je proeven. Lijkt het je wat om bij jou op kantoor of in de kantine een koffieproeverij op locatie te doen? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Bel ons dan even op 030 – 22 80 347.

Category:
Date:
Naar Boven

Geeft koffie karakter

Waar je ons kunt vinden.

Fornheselaan 206
3734 GE Den Dolder
Telefoon: 030 – 22 80 347
info@doresip.nl

Volg ons op social!