Koffie voor het sporten: een goed idee?

Het welbekende verhaal van koffie in de sportkantine. Het is zaterdagochtend. Op het lokale voetbalveld verzamelen de eerste mensen zich in de kantine. Zo, eerst een ‘bakkie’. Op zich niets bijzonders zou je zeggen. Lekker de ochtend starten met een kop koffie. Maar welke invloed heeft het drinken van koffie voor het sporten eigenlijk op je sportprestaties?

Meer energie

De cafeïne die in koffie zit, stimuleert de aanmaak van adrenaline. Hierdoor krijg je meer energie. Ook wordt de bloedcirculatie van het hart naar je spieren gestimuleerd. Dat zorgt ervoor dat je niet alleen meer energie krijgt, maar ook dat je minder snel vermoeid raakt.

Betere prestaties

Koffie drinken voor het sporten kan je fysieke prestaties verbeteren in zowel kortstondige intensieve lichaamsbeweging als duurinspanningen. Zowel een sprintje trekken als een eind fietsen gaat dus beter met cafeïne in je lijf. Bovendien geeft koffie niet alleen een fysieke boost maar ook een mentale. Cafeïne heeft namelijk een positief effect op het geheugen. Dat kan tijdens het sporten dan weer handig zijn om bijvoorbeeld routines te onthouden.  

Minder spierpijn

Cafeïne vermindert spierpijn tijdens en na het sporten. Hiervoor zijn bewijzen gevonden in verschillende onderzoeken. Toch is er over dit onderwerp nog enige discussie aangezien sommige experimenten juist geen effect vonden. Pluspuntje: negatieve effecten van cafeïne op spierpijn lijkt er in ieder geval niet te zijn.  

Afvallen

Het idee dat koffie de vochtbalans verstoort en daardoor slecht is als je wilt afvallen, is al lang achterhaald. Feit is dat koffie bijdraagt aan je dagelijkse vochtinname en dat met slechts 1 calorie per kop!  

Hoe lang werkt koffie voor het sporten?

De effecten worden niet direct merkbaar. Dit duurt een minuut of 20. Vervolgens blijft het effect zo’n 4 uur doorwerken. Omdat je lichaam de cafeïne aan het afbreken is in die periode, neemt het effect na verloop van tijd wel langzaam af.

Niet alleen koffie

Wij zijn natuurlijk fan van koffie. Maar je kunt ook kiezen voor een ander cafeïne houdend product. Denk aan cola, chocolade of thee. Ook deze producten kunnen we leveren bij jouw koffiebestelling. Bekijk hier ons aanbod. 

Lekkere koffie in jouw sportkantine?

Goede koffie moet je proeven. Lijkt het je wat om bij jou op kantoor of in de kantine een koffieproeverij op locatie te doen? Bel ons dan even op 030 – 228 03 47.   We informeren je graag over de mogelijkheden van een kosteloze en vrijblijvende koffieproeverij op locatie.

Category:
Date:
Naar Boven

Geeft koffie karakter

Waar je ons kunt vinden.

Fornheselaan 206
3734 GE Den Dolder
Telefoon: 030 – 22 80 347
info@doresip.nl

Volg ons op social!