4 redenen waarom lekkere koffie op het werk een goed idee is

Een kopje om wakker te worden, een opkikker tussendoor of gewoon omdat je er zin in hebt; goede koffie op kantoor of in de kantine helpt je beter de dag door. We willen daarmee heus niet zeggen dat je medewerkers een “latte macchiato met sojamelk, extra espressoshot en zonder schuim” op werk moeten kunnen bestellen. Gewoon lekkere koffie uit een goede koffiemachine. En dit is waarom.

Koffie stimuleert een positieve werkomgeving

Koffie is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij prettige werkomstandigheden maar onderschat de kracht van een ‘lekker bakkie’ niet. Binnen veel organisaties is de koffieautomaat een plek waar collega’s elkaar ontmoeten, bijpraten, netwerken en dilemma’s bespreken. Deze interacties verbeteren de samenwerking en algehele sfeer op kantoor. Bovendien is niets vervelender dan een teleurstellende koffiekwaliteit. Sterker nog: slechte koffie staat in de top 10 ergernissen op kantoor.  Voorkom dus geïrriteerde medewerkers door te investeren in lekkere koffie.

Lekkere koffie; het visitekaartje van jouw bedrijf

Krijg je een (potentiële) klant op bezoek? Die bied je natuurlijk iets te drinken aan. Grote kans dat de voorkeur uitgaat naar een kopje koffie. Positieve zakenrelaties zijn essentieel voor iedere organisatie. Je wilt dan ook niet teleurstellen als jouw visite de eerste slok van het vers gezette kopje neemt. Een goed begin is het halve werk en dit geldt ook voor een eerste indruk. Er zijn veel onbewuste factoren die de beoordeling van mensen beïnvloedt. Ga maar eens voor jezelf na. Dingen als; hoe ziet het pand eruit, hoe is de eerste handdruk en… hoe is de koffie? Door je bezoekers te trakteren op goede koffie, straal je uit dat kwaliteit en oog voor detail belangrijk voor je zijn.

Koffie drinken boost de productiviteit

Het is algemeen bekend dat koffie cafeïne bevat. Cafeïne is een stof die de hersenen stimuleert en daarmee concentratie en prestaties verbetert. Het verdrijft het gevoel van vermoeidheid en kan een verhoogd gevoel van motivatie en energie geven. Niet alleen cafeïne maar ook koffiepauzes helpen productiever te zijn. Volhardend doorwerken en eindeloos je hersenen breken is lang niet altijd efficiënt. Een loopje naar de koffiemachine en een korte break werkt vaak beter in het stimuleren van creativiteit en productiviteit.

Lekkere koffie op kantoor bespaart moeite

Echte koffiedrinkers zijn bereid moeite te doen voor een goede kop koffie. Is de koffie op kantoor niet lekker? Dan vinden ze wel een andere oplossing. Koffie meenemen van thuis, koffie to-go halen of een eigen espressomaker op kantoor zetten. Bespaar je koffie-liefhebbende medewerkers de tijd en moeite door te zorgen voor lekkere koffie op het werk.

Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen voorzien van lekkere koffie?

Neem vooral contact met ons op. We staan je graag persoonlijk te woord. Bel ons op 030 – 228 03 47.

Category:
Date:
Naar Boven

Geeft koffie karakter

Waar je ons kunt vinden.

Fornheselaan 206
3734 GE Den Dolder
Telefoon: 030 – 22 80 347
info@doresip.nl

Volg ons op social!