Liquid Koffie: Is dat nog van deze tijd?

Liquid Koffie is een vloeibaar koffieconcentraat. We krijgen regelmatig de vraag: Is liquid koffie eigenlijk nog wel van deze tijd? Daar gaan we graag wat dieper op in!

Liquid koffie: wat is het eigenlijk?

Liquid koffie lijkt een vreemde naam. Uiteindelijk is alle koffie vloeibaar of liquid toch? Koffie zetten kan op veel verschillende manieren. Eén van die manieren heet liquid koffie. Dat komt omdat een vloeibaar koffieconcentraat hiervoor de basis is. Liquid koffie is de enige manier van koffie bereiden waarbij de grondstof een vloeibare vorm heeft, vandaar de naam.

Is liquid koffie lekker?

Op het gebied van liquid koffie is de keuze beperkt. Bij Dore Sip verkopen we alleen de Aromat Café Gold Liquid Koffie. Voor deze liquid koffie worden alleen duurzame koffiebonen gebruikt die gecertificeerd zijn door de ‘Rainforest Alliance’. Je zult het misschien niet direct denken, maar liquid koffie is vers gezette koffie van topkwaliteit, gezet door experts. Koffie experts die beschikking hebben over de beste apparatuur, een uitgekiende koffiemelange, de juiste dosering en perfecte omstandigheden. Liquid koffie wordt gezet volgens strenge standaarden. Nadat de koffie is gezet, wordt er een concentraat van gemaakt. Dat is het eindproduct, dat is de liquid koffie. Het concentraat wordt gebruikt om een blik of zogenaamde ‘Bag-in-Box’ te vullen. Door middel van Shock Freezing wordt de temperatuur heel snel verlaagd. Deze methode zorgt ervoor dat de smaak en kwaliteit zo hoog mogelijk blijven.

Machines voor liquid koffie

Om van het liquid koffie concentraat een heerlijke kop koffie te maken, heb je een machine nodig. De tijd dat er alleen machines met 1 knop waren om alleen koffie te kunnen zetten ligt gelukkig ver achter ons. In ons assortiment vind je op dit moment de volgende machines:

De machines verschillen in snelheid en functies. Afhankelijk van het type liquid machine kost het slechts 8 tot 12 seconden om een lekkere kop koffie te maken. De meeste machines bieden de mogelijkheid om verschillende koffievariaties te bereiden. Op basis van jouw koffiewensen kijken we graag naar welke machine het beste bij je past. Uiteraard kunnen we ook andere machines leveren. Kwaliteit vinden we daarbij belangrijk, daarom werken we alleen met A-merken die zich al ruimschoots hebben bewezen!

Conclusie: Liquid koffie is nog van deze tijd!

Liquid koffie is een prima keuze. De populariteit ervan neemt echter wel af. De wereld van koffie is erg veranderd de afgelopen jaren. Koffie is ongekend populair en er is (gelukkig) steeds meer aandacht voor echt goede en lekker koffie. En dat niet alleen in de horeca of sportkantine, maar ook wanneer het gaat om koffie op kantoor. Liquid koffie heeft twee belangrijke voordelen waardoor het nog steeds het overwegen waard is: het zetproces is snel en liquid koffie is relatief goedkoop. Wil je meer te kiezen hebben op koffiegebied? Dan zou je kunnen overwegen om te kiezen voor alternatief zoals fresh brew koffie, vriesdroog koffie of ga voor een koffiebonen machine: de meest populaire manier om koffie te maken.

Proeverij op locatie?

Wil je eens kennismaken met onze heerlijke (liquid) koffie? Of wil je de verschillen proeven tussen verschillende koffiesoorten en machines? Neem dan contact op. We organiseren graag een proeverij op locatie!

Category:
Date:
Naar Boven

Geeft koffie karakter

Waar je ons kunt vinden.

Fornheselaan 206
3734 GE Den Dolder
Telefoon: 030 – 22 80 347
info@doresip.nl

Volg ons op social!