Nivona CafeRomatica maakt de lekkerste espresso

Sterke koffie, slappe koffie, bitter, zacht of zoet.. Het proeven van koffie is door sommigen tot een ware kunst verheven. Nee, dit al lang niet meer over wel of geen melk en suiker. Professionele koffieproevers toetsen op tal van kenmerken zoals extractiepercentage, waardes van het lokale leidingwater, temperatuur van de koffie en nog veel meer.

De test: Nivona, Krups, Melitta, Philips en De’Longhi

Een tijdje geleden schreef het AD een artikel over een viertal koffiekenners dat bijeen kwam om de proef op de som te nemen: welk (particulier) koffiezetapparaat is het best? Om een eerlijke vergelijking te maken, werd uit alle machines hetzelfde gedronken: espresso. Ook andere factoren werden zoveel mogelijk op elkaar afgestemd. Zo werden in elk apparaat dezelfde bonen gebruikt, een zo fijn mogelijke maalgraad en de hoogste watertemperatuur die de koffiemachines respectievelijk toelieten.

De uitslag

Van de 5 koffiemachines die getest werden, kwam de Nivona CafeRomatica 670 als beste uit de test. Met een 8,5 als cijfer, blijkt deze machine zowel qua gebruikersgemak als eindproduct een uitblinker. Het panel voegde hieraan toe dat de espresso uit de CafeRomatica zo lekker is dat zelfs de horeca hier niet altijd aan kan tippen.

In de helft van de horeca zetten ze met veel grotere, duurdere en professionelere apparaten een stuk minder lekkere espresso Niels te Vaanhold, onlangs verkozen tot op-één-na beste koffieproever ter wereld.

Ook heerlijke koffie uit een Nivona CafeRomatica op de zaak?

Geniet van de lekkerste koffiesoorten uit een verse bonen machine van Nivona. Aangezien de Nivona CafeRomatica 670 meer geschikt is voor particulier gebruik, hebben wij zijn grote broer opgenomen in ons assortiment: de Nivona CafeRomatica 1030. Deze machine is met een capaciteit tot 15 personen ideaal voor kleine kantoren, kapsalons en winkels.

Goede koffie moet je proeven. Lijkt het je wat om bij jou op kantoor of in de kantine een koffieproeverij op locatie te doen? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Bel ons dan even op 030 – 22 80 347.

Category:
Date:
Naar Boven

Geeft koffie karakter

Waar je ons kunt vinden.

Fornheselaan 206
3734 GE Den Dolder
Telefoon: 030 – 22 80 347
info@doresip.nl

Volg ons op social!